Wie is de mens achter Puur&Gevoelig?

Ik ben Clarine Groenewegen, moeder van twee zoons, werkzaam in het basisonderwijs en gespecialiseerd in het coachen van hoogsensitieve kinderen.

Waarom ben je met Puur&Gevoelig gestart?

Om hoogsensitieve kinderen in hun kracht te kunnen zetten. De trainingen van Puur&Gevoelig helpen je op weg om hoogsensitiviteit (bij jezelf of je kind) als positieve eigenschap te gaan ervaren en benutten.

Waarom vind je het zo belangrijk om dit te doen?

Om een plek te creëren waar deze kinderen terecht kunnen. 1 op de 5 kinderen is hoogsensitief, toch is ons onderwijs en onze maatschappij niet gunstig ingericht voor hoogsensitieve kinderen en volwassenen. Samen met heel veel andere hoogsensitieve volwassenen heb ik hier met ups en downs mijn eigen weg in moeten zoeken. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer bekend over deze mooie maar soms lastige eigenschap en kunnen we deze kinderen een betere start geven!

Wat is wèl gunstig voor deze kinderen?

Stel je voor dat er een plek is waar je kind helemaal zichzelf mag zijn, mag voelen wat het voelt, zeggen wat het wil zeggen of stil mag zijn als dat beter voelt. Speelse werkvormen i.p.v. lastige testjes, echte persoonlijke aandacht voor je kind i.p.v. groepssessies waar juist jouw kind zich niet gehoord voelt, persoonlijke doelen i.p.v. voldoen aan standaardnormeringen. Naar huis gaan met een ‘gereedschapskist’ vol handige tools i.p.v. mooie cijfers.

En die plek bied jij bij Puur&Gevoelig?

Ja! Als gecertificeerd coach combineer ik de Sensikids trainingen met mijn jarenlange onderwijservaring tot een compleet, professioneel geheel.

Is professionaliteit belangrijk voor je?

Ja! Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister voor Sensikids coaches en volg trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. Daarnaast geef ik zelf trainingen aan coaches, specifiek gericht op het onderwijs, zodat zij als onderwijscoaches op hun beurt collega-leerkrachten kunnen adviseren en begeleiden bij het ondersteunen van deze groep kinderen.

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Juist de hele kleine tekentjes van groei! Een bijna onhoorbare zucht van ontspanning, een beginnende glimlach, een opgeluchte blik van (zelf)herkenning, een oogopslag waaruit meer zelfvertrouwen straalt, een trots verslag van een ogenschijnlijk kleine overwinning, etc.

Wat is naast je werk belangrijk voor je?

De natuur! Genieten van alles wat groeit en bloeit, daar word ik blij van:)

Nieuwsgierig geworden naar de trainingen? Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of neem contact op via het contactformulier.